İnci kolye tavsiyeleri ve önerileri

Piyasada olan inciler üç çeşittir. Bunlar natürel inciler, kültür incileri ve taklit olan incilerdir. Natürel incilerin oluşumu yukarıda anlattığım gibidir. Kültür inciler ise natürel incilere gibi oluşumu aynıdır. Ama tek fark ikazcının başka bir deyişle inciyi oluşturacak istiridyenin içindeki gücenin oluşumuna yol açacak boncuk veya sedef tecrübe et bir kabuk parçası bulunmasıdır. Kültür incilerin oluşumu da ikazcı katalizör görevi yaparak natürel inciler en yakın bir şekilde üretilmiş incilerdir. Bunlar inci kolye için  çok değerlidirler. Taklit inciler ise cam boncuk ve balık pulları ile yapılmış incilerdir. Gerçek inci ile taklit incileri ayırmanın yolu taklit inciler diş üzerinde kayarlar, ama gerçek inciler ise sedef tabakası pürüzlü bir his verir.

Midyelerde ise bu hayvanı gelişimi olgunlaşması 3 seneye kadar sürdüğü için beklenir. Daha sonra gücenin oluşması için ikazcı katalizör bir madde bırakılır. Bu ikazcının bırakılmasından sonra gücenin oluşma müddeti bir üç sene kadar daha sürebilir. Bunlardan ancak inci oluşabilmesi için canlı kalan sayısı yüzde 50 oranındadır. İnci üreticileri, için ise bu yüzde 50’nin içinden ancak yüzde beşi en iyi mücevher olma özelliği taşımaktadır.

Size en değerli bu inciden yapılmış eşyaları kalp şeklinde kolye ucu, zinciri kutunun içinde boynunuza takabileceğiniz şekilde ayarlanacak sunmaktadır. Ayrı olarak setin ve şıklığınızı bitirebilmesi için ek olarak 2 adet küpe, inci yüzük paketin içinde verilmektedir. 

Leave a comment