İnci Kolye kadınları cezbediyor

İnci, denizlerde bulunan istiridye denilen hayvanlar tarafından istiridye içinde olan insanların süs ve süs eşyası olarak kullandığı değerli taşlardır. Tarih boyu değerli süs eşyası olarak kullanılan inci, yalnızca tek olarak bir deniz hayvanı içinden çıkan tek mücevherdir. Gücenin çok çeşitli tanımları yapılmıştır. Bunlardan birkaçı şöyledir: inci, istiridyenin gözyaşı, sevgi kalite, sirkeden süs eşyası, bayanlara en çok yakışan aksesuar, inci parlak sedefli görünümü ile estetiğe sahip kadınların güzelliğini ortaya çıkaran vazgeçilmez bir eşyası gibi bir takım haberler kullanmıştır. İstiridye gücenin oluşumu, denizde yaşayan yumuşakçalar sınıfından kabuklu bir hayvan olan istiridye ve midye gibi hayvanların içinde alana gelen bir çeşit taştır. İnci kolye için ,  inci oluşmasında, istiridye kum, parazit, yapay olarak içine giren sedef parçaları kendine zarar verecek düşman olarak gördüğü için bu maddeleri içine alarak sedefimsi bir madde salgılamaya başlar. Bundan sonra bu gizlediği madde giderek tabaka oluşturarak gücenin oluşmasını sağlar. Bu müddet 2-3 sene sürmektedir.

Piyasada olan inciler üç çeşittir. Bunlar natürel inciler, kültür incileri ve taklit olan incilerdir. Natürel incilerin oluşumu yukarıda anlattığım gibidir. Kültür inciler ise natürel incilere gibi oluşumu aynıdır. Ama tek fark ikazcının başka bir deyişle inciyi oluşturacak istiridyenin içindeki gücenin oluşumuna yol açacak boncuk veya sedef tecrübe et bir kabuk parçası bulunmasıdır. Kültür incilerin oluşumu da ikazcı katalizör görevi yaparak natürel inciler en yakın bir şekilde üretilmiş incilerdir. Değerli ve çok değerli incilerdir. Taklit inciler ise cam boncuk ve balık pulları ile yapılmış incilerdir. Gerçek inci ile taklit incileri ayırmanın yolu taklit inciler diş üzerinde kayarlar, lakin gerçek inciler ise sedef tabakası pürüzlü bir his verir.

inci kolye küpe, diğer süs eşyalarında size gerçek doğal ortamından istiridye kabuğu içinde bulunan incilerden oluşmuş süs eşyaları sunmaktadır. Bilhassa deniz suyu içinde bulunan konserve kutularından özel olarak muhafaza edilmiş gerçek istiridye kabuğu bulunan ve içinde hiç el değmemiş mükemmel doğal bir inci sunmaktadır.

Leave a comment